NIEUWS

Didier Pardons volgend seizoen coach van BCTO A

 

Basketbal Club Terlanen Overijse heeft voor volgend seizoen een nieuwe coach voor haar P1-ploeg. Didier Pardons volgt Patrick Vandervoort op, die voor een nieuwe uitdaging koos dichter bij huis. De zeer ervaren Pardons speelde in het seizoen 1998-99 nog voor BCTO. Hij coacht dit seizoen de landelijke U16-ploeg van Leuven Bears en zal dat vanaf de zomer combineren met z’n nieuwe functie bij BCT Overijse.

 

Vorige week liet P1-coach Patrick Vandervoort aan het bestuur van BCT Overijse weten dat hij na dit seizoen zou stoppen bij de club. Hij kreeg de kans z’n twee zonen te coachen bij Geraardsbergen, wat voor hem ook dichter bij huis is. Na lang twijfelen hakte hij toch de knoop door. “We zijn Patrick erg dankbaar voor de openheid. Hij is nu bezig aan z’n derde seizoen bij de club en boekt mooie resultaten. Het is dus zeker jammer dat hij vertrekt, maar we begrijpen zijn beslissing uiteraard. We wensen hem te bedanken voor de voorbije jaren en wensen hem veel succes met z’n nieuwe uitdaging. Maar uiteraard is het huidige seizoen nog niet afgelopen en gaan we samen nog mooie wedstrijden spelen”, klinkt het bij de clubleiding. En helemaal afscheid nemen doet Vandervoort niet. Hij blijft actief bij BCTO als begeleider van de jonge coaches van U8 en U10.

 

Ondervoorzitter Walter Van Eyck schoot meteen in actie om een nieuwe hoofdcoach te vinden. Na amper 1 week schoot BCTO al raak met de komst van de zeer ervaren Didier Pardons. Als speler speelde hij in het seizoen 1998-99 nog voor BCTO. Nadien was hij zeer succesvol als coach, onder meer in eerste nationale dames bij Dexia Namen en Basket Groot Willebroek. Hij won de Beker van Vlaanderen met DBC Houthalen en de Beker van Wallonië/Bruxelles met DB Ganshoren. Meer in de regio coachte hij onder meer bij Grimbergen en Dynamo Bertem. Pardons is zeer gemotiveerd om met BCTO mooie prestaties neer te zetten in eerste provinciale volgend seizoen.